Košarica Narudžba

Kako se radi POVLAČENJE na LAT MAŠINI - Furina škola #3

12.07.2021
Proteka
Novi video u našem serijalu donosi vam izvedbu i savjete vezane uz jednu od najpopularnijih vježbi za leđa u teretani. Povlačenje na lat mašini izvodi skoro svatko i najčešći je pokret kojeg početnik zabrlja, a zatim nastavi s tom greškom dalje.

Da, dolazak u teretanu i trening leđa već desetljećima znače i posjeta lat mašini kao glavnoj spravi za aktivaciju te mišićne skupine. Pokret nam je svima poznat. Dođemo do "tornja", sjedamo hvatajući šipku na sajli ispruženih ruku i povlačimo kao da nam duguje novac. Barem to tako često ide. No, valja se zapitati:

a) Vučem li rukama ili se trudim aktivirati leđa?
b) Kontroliram li težinu ja, ili ona diktira tempo?
c) Pazim li na hvat i putanju?
d) Vučem li šipku previše ili možda kratim pokret?

Sve to treba imati u vidu pri izvođenju ove varljivo jednostavne vježbe. Naš Antonio Furić, kao i u prošlim nastavcima ovog serijala, mirno objašnjava što bi se ovdje zapravo trebalo događati i kako izbjeći česte greške koje su nastajale kod svakoga od nas.

Leđa kao takva smatramo velikom mišićnom skupinom koju čine neki od najpopularnijih mišića. Njima čak i šira populacija vježbača zna one latinske nazive ili latinske "nadmike" pa su tako ovdje naglašeni "latovi". Taj musculus latissimus dorsi najširi je mišić leđa koji polazi sve od donje sekcije kralješnice, a završava visoko kod nadlaktice gdje mu se i nalazi jedno od hvatišta.

Dečki ga još znaju nazvati i mišićem koji "daje krila" ili stvara onaj toliko traženi "V oblik". Izrazito je popularno pogađati ga pri treningu leđa jer, ako nešto ljudi žele kada razvijaju leđa, onda je to širina zbog koje će se doimati poprilično veliko.

Naravno, nakon treninga leđa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i važnim nutrijentima za oporavljanje!

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO