Košarica Narudžba

PREPORUKA FITNESS & BODYBUILDING TRENERA #2

29.07.2015
Luka Kuhar
Nastavljamo s našim preporukama trenera baziranim na poznavanju njihova rada i dijapazona znanja. Ovoga puta dajemo širi pogled na regionalnu sliku, a odabrali smo petorku koju vjerujem da mnogi znaju.
1. Mauro Sassi
 
Talijanski virtuoz trenerskog biznisa svoja je znanja brusio sa Šarčevom, Jamesom i još nekim pripadnicima poznate ekipe profesionalnog bodybuildinga. I sam se nekada natjecao na visokoj razini dok danas vodi trenerski posao za mnoge nezamisliva opsega. Više od stotinu klijenata vjeruje Sassiju da će ih dovesti do željenog cilja. Mi ga znamo kroz rad s Furićem i zatim Klančirom, a nedavno je pribavio zlatnu Olympia medalju fantastičnom Mihi Zupanu. U nekoliko susreta Mauro je sa mnom razgovarao o različitim trening tehnikama, prehrani i svim ostalim bilderskim potrepštinama ukazujući mi na mnogobrojne zablude koje danas postoje u ovom sportu. Mogao bih još mnogo toga reći o njemu, no Sassijevi rezultati, odnosno rezultati njegovih natjecatelja govore mi dovoljno.
 
 
2. Mario Jarnečić
 
Čim je izašao prvi članak naših preporuka, odmah se postavilo pitanje gdje je taj znalac Mario? E pa, evo ga u drugom izdanju! Mario je jedan od rijetkih koje možemo nazvati legendom domaće scene. Višestruki prvak države, trener kojem su svi otišli u određenoj fazi karijere, Jarnečić svoju reputaciju opravdava gdje god se pojavi natjecatelj iz njegova tima. Mirnoća pristupa i oprobana metodika redovito izrode vrlo izrezane i spremne bildere kojima je na bini teško parirati. Dodamo li tome da je i sam Mario na pozornici redovito očitavao bukvice o natjecateljskoj spremnosti nije teško shvatiti zašto ga preporučamo. Pitate li bilo kojeg poznatijeg domaćeg bildera je li kada kontaktirao s Mariom oko priprema, odgovor Vas neće iznenaditi!
 
 
3. Saša Drašković
 
Ako postoji netko tko u ovoj regiji ima No Bull pristup pripremama natjecatelja i rekreativaca, onda je to čovjek pod ovim imenom. Saša jednostavno ne laže. Potencijal koji netko ima, stvari koje treba napraviti, način na koji se treba ponašati, Drašković će to sve klijentu objasniti vrlo iskreno i bez suzdržavanja. Bez dlake na jeziku, ali vrlo dobro potkovan u sferi bilderskog zanata, Saša je postao vrlo respektiran u regionalnim bodybuilding krugovima. Nema problema govoriti o temama koje neki izbjegavaju, a kroz godine rada, mnogi su mu povjerili svoja tijela. Kako čujem, nisu zažalili. Nedavno je imao ogroman uspjeh kada se Milan Savić proslavio kao prvak Balkana, a upravo mu je Drašković (inače izravni konkurent iz te kategorije), pomagao pripreme. 
 
 
4. Adnan Gosto
 
Još jedan velikan iz susjedstva, Adnan je prije svega zaljubljenik u mogućnosti ovog sporta. Konstantno traži nova znanja o bodybuildingu i vidim da iskreno uživa istražujući sve što tijelo može pokazati. Svoje spoznaje i iskustva rado dijeli  s ostatkom bilderske populacije, a trenerski biznis uspješno vodi uz vlastitu karijeru koja se svake godine podiže u nove visine. Neosporiva sila u BiH, Gosto je postao više od državnog prvaka. Čitava regija poštuje njegovo znanje i ekspertizu što ga čini logičnim dodatkom ovoj listi.
 
 
5. Petar Klančir
 
Tko je bolje pokazao da želi učiti o bodybuildingu i u njemu napredovati od Petra Klančira? Najveći hit domaćeg bodybuildinga postaje globalno popularan, a njegova znanja itekako su tražena. Ljudi mu prilaze u teretanama pitajući ga u čemu je tajna, a upita na društvenim mrežama ima dovoljno za serijal knjiga. Petar mnogima pripomaže u dolasku do bine ili osobnih ciljeva. Nije nasrtljiv i svoj posao odrađuje smireno uz jasne smjernice klijentima. Zna se da, ako se radi, radi se, i dok god ima radne volje, Petar je osoba koja može itekako pomoći u ostvarenju ciljeva.
 
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO