Košarica Narudžba

Road to Bodybuilding vol. 2

28.02.2016
Kristijan Matković
Iza mene je točno mjesec dana priprema, 29 dana, 36 treninga, 174 obroka, par kilograma manje. Ove suhe brojke ne mogu nikada dovoljno dobro prikazati sve ono kroz što BBer prolazi pripremajući svoje tijelo za natjecanje.
Mislim da sam u ovih mjesec dana napravio vise nego sam očekivao, no meni to "više" nikada nece biti dovoljno.
 
Iskreno, od sebe očekujem da u narednih 4 tjedna nadmašim svoju dosadašnju životnu formu budući da se bliži FIBO! Jednostavno želim biti u najboljoj formi u životu na najzanimljivijem događaju u životu!
 
Što se tice prehrane koju trenutno konzumiram detalje mozete pronaći na FB pageu, no u grubo brojke su sljedeće: 350g UH, 350g bjelančevina. Naravno, što više vremena prolazi to ću uvoditi više promjena u svoj pristup. Što više vremena prolazi to će ovo postajati teže, no kada god pomislim na glad, umor ili nešto treće sjetim se koliko teže bi bilo da nemam mogućnost raditi što radim...
 
Jučer sam imao prilike provesti neko vrijeme sa drugim sportašima iz svoga Team Proteka, u razgovoru sa Evom Rusan i Stjepanom Ursom donio sam konačnu odluku u kojim kategorijama ću se okusati. Bit će to: seniori teška i Juniori. No možda najupečatljivija scena mi je bilo vidjeti pripremama iscrpljenog, jako spremnog Antonia Furića, čovjeka koji je u ovom sportu 2 desetljeća, a još uvijek se njime bavi sa jednakim, ako ne i većim žarom. Vidjeti takvu osobu meni je neopisiva motivacija!
 
Svaki trening pozinga koji radim na sebi uočavam nove detalje. Tek sada vidim koliko sam napredovao od svojih prvih priprema, što fizički, a jos više psihički. Prepreke koje su me nekada vraćale unazad danas gazim kako gazim sitne kamenčiće dok hodam u teretanu. Ponekad imam osjećaj da me više ništa ne može zaustaviti da jednog dana ostvarim svoj cilj. Mnogi na dijeti imaju velike probleme s gladi, manjkom snage, motivacije i slično. Osobno smatram da nikada neću imati problema s time. Da ne uživam u svakom pojedinom segmentu ovog sporta nikada se ne bih bavio njime.
 
 
Što se snage tiče u ovih mjesec dana snaga mi je porasla u svim vježbama, osjećam se zbilja snažno.
 
Na pitanje koje vecina ljudi postavlja bodybuilderu u pripremama "Jesi li gladan?" imam samo jedan odgovor: Da, neopisivo, ali ne hrane...
 
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO