Košarica Narudžba

OLYMPIA 2019 - SPEKTAKL ili PROMAŠAJ

12.08.2019
Luka Kuhar
Ovogodišnja Olympia dolazi nam uz mnogo (ne)zgodnih vijesti. Nekih natjecatelja neće biti - "Tron" je prazan, a posebne pozivnice također su u igri

Mr. Olympia najveće je bildersko natjecanje bez obzira na to o kojoj se kalendarskoj godini radi. Ovoga puta ta je izjava u svojevrsnom problemu, s obzirom da smo imali fantastičnu bitku na Arnold Classicu, a kako vrijeme odmiče sve su veće šanse da ćemo na pozornici svih pozornica, na ultimativnom spektaklu bodybuildinga, ostati bez par važnih imena.

Spektal, ali...bez spektakularnih?

Tu prvenstveno govorimo o dvojici najvećih i najvažnijih natjecatelja u bilderskom sportu, a to su Shawn Rhoden i Phil Heath. Podsjetimo se, prošlogodišnja Olympia šokirala je čitavu bodybuilding javnost, pošto je naizgled nezaustavljivi Phil Heath susreo nepremostivu prepreku u liku Shawna Rhodena i tako svoju navalu na deset Sandow trofeja zaustavio na sedmom.

Zbog problema s trbuhom i sanacije istih nećemo ga baš gledati ove godine, a Shawn Rhoden upleten je u neke vrlo nezgodne probleme sa zakonom zbog kojih bi novopečeni Mr. Olympia mogao propustiti ovo natjecanje i samim time ostati bez prve prave prilike za obranu titule.

Iskreno, ne možemo ni zamisliti kako je to. Sav taj trening, pažnja posvećena prehrani, kvalitetna suplementacija, a nemaju svoju kulminaciju na pozornici najveće bilderske predstave. Za takve natjecatelje to je posebno težak udarac. Heh, tugu možda mogu utažiti u wheyju?

Štafeta je predana u ruke Williama Bonaca, Brandona Curryja i, ako se uspije tamo pojaviti, Hadija Choopana. Ne smijemo otpisati ni Dextera Jacksona, ali njemu sa ovima neće biti lako.

Naravno da se u ulogu favorita postavio Brandon Curry nakon što je osvojio Arnold Classic. Njegova oku ugodna figura nastavlja otkrivati nove detalje i zato je sjajno gledati ovog bilderskog prvaka kako je samo u par godina došao sa začelja do vrha.

Može li Roelly iznenaditi?

Tko zna, gospodin Roelly Winklaar možda će mu imati što za reći, s obzirom da je prošle godine uzeo bildersku broncu, ali nikad ne znamo što od njega očekivati. Može biti prvi ili šesti.

Sve u svemu, pitanje na koje će ova Olympia odgovoriti nije samo tko će biti najbolji bilder već i hoćemo li gledati promašaj ili pravi spektakl.

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO