Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

3 naputka za masu

Savjeti | 07. Listopad 2014. 4 minuta

Ah ta masa! Hvaljeni bilderski period za nadogradnju figure i "nabacivanje" novih mišića. Kako bi ga iskoristili što bolje i zaista izvukli maksimum u pogledu napretka muskulature imamo za Vas tri savjeta...

1. Glava prije trbuha

Razmišljajte prije nego jedete! Period mase nije sezona lova na junk food niti se napreda mjeri po rupicama na remenu. Ako prehranu pretvorite u gurmansku pustolovinu od McDonaldsa, čokolada i zabranjenih užitaka trbuh bi lako mogao postati otok neznanih dimenzija! Naravno da ćete na masi prigrabiti koju kilu viška i progledati sami sebi kroz prste pri izboru jela. Neće svaki dan biti čist kao suza, ali opet, ne smije odlaziti u onu drugu krajnost. Ugodite si ponekad jer masa nije tako rigorozan i restriktivan period - samo pazite da trbuh ne vodi Vašu prehrambenu politiku :) !

2. Pratite unos kalorija

Vrlo jednostavno - hrana koju unesemo u organizam ima kalorijsku vrijednost. Pratimo li nju i njen utjecaj na naš izgled dobre su nam šanse za itekako pozitivan rezultat perioda mase. Računajući unos kalorija znamo jesmo li u deficitu ili suficitu, znamo koliko trošimo i čime to nadoknađujemo. Život je lakši kada znate koliko čega unosite u svoje tijelo jer puka nagađanja i pretpostavke u najmanju ruku ispadaju neozbiljno i mogu realno ugroziti željeni rezultat. Pratite unos, pratite potrošnju i gledajte kako tijelo napreduje.

3. Suplementirajte po potrebi

Možda ste jedan od onih koji imaju problema s unosom velike količine hrane, a možda ste kršni momak ličkih korijena, krotitelj medvjeda nevjerojatnih hranidbenih sposobnosti! Ako ste vi taj Mile ličanin, svaka Vam čast, ali ako imate problem s čestim i obilnijim obrocima potrebno je uvesti suplemente u igru. Tekući zamjenski obroci nisu teški za unos niti morate odvojiti vrijeme za borbu s njima. Nema ništa loše u tome da Vam se jedan ili dva obroka u danu sastoje od šejkova s potrebnom suplementacijom.

Do čitanja,
 Luka Kuhar

 

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni