Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Kako jesti za masu by Stjepan Ursa

Savjeti | 01. Lipanj 2015. 5 minuta

Kroz svoje druženje sa Stjepanom, sada već sve poznatijim domaćim bilderom, uvijek mi je upadalo u oči sve što se tiče njegove kilaže. Jedan je od rijetkih koji u off season periodu teži gotovo 140 kilograma, a ne izgleda kao balon.

1. Više malih-velikih obroka

Ursa je jedan od onih koji preferira svoj dnevni unos hrane pretvoriti u nekoliko manjih obroka. Tomu je tako jer se od jednog, dva ili tri velika obroka čovjek osjeća znatno tromije i nesposobnije za ostale dnevne aktivnosti. Hormoni u našem tijelu tu igraju ulogu, zato ste možda primjetili da mnogi znaju odspavati nakon što su za ručak pojeli više no prethodna dva obroka zajedno. Stjepan ne govori da obroci trebaju biti sitni, dapače, njegov mali obrok za nekoga je gozba, ali treba ih biti više od samo tri "glavna" kako bi kroz dan funkcionirali bolje i lakše uzeli sve potrebne nutrijente.

2. Nije sve ukusno Junk

Nema tajne oko Stjepanova apetita. Čovjek zaista može pojesti i hrana mu nije neprijatelj. Samo ima jedan trik, a taj je da će te ga iznimno rijetko vidjeti s junkom u rukama. Ako nema kvalitetne hrane u blizini, Ursa se baca na shakeove i zamjenske obroke, a u pravilu jede čisto i pravilno kroz off season kao i period priprema, priprema namirnica zna malo odudarati baš kao i količine, ali ako pitate Stjepana, na meniju je gotovo uvijek isti asortiman hrane jer u njemu se zaista može uživati. Mit je da su samo piletina i riža jedino što bilder smatra čistom hranom. 

3. Suplementirajte pametno

Suplementi su ključan dio dnevnog unosa nutrijenata u planu Stjepana Urse. Kvalitetan Whey protein i aminokiseline ključ su njegova arsenala i pomažu mu pri oporavku i zadovoljavanju dnevne kvote proteina. Isto tako, u danima kada jednostavno treba izvlačiti energiju iz svih raspoloživih sredstava, Stjepan ju pronalazi u dobrom pre workoutu koji će mu pripomoći u izvedbi treninga. Hrana je Ursi na prvome mjestu, ali suplementacija u vidu odabranih dodataka dolazi odmah iza toga. Svakoj dobroj prehrani trebaju i dodatci!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni