Košarica Narudžba

Ne budite "onaj natjecatelj"

03.05.2016
Luka Kuhar
Bodybuilding natjecanja uvijek imaju onog jednog lika. Što na bini, što iza bine. Dvije crne ovce nekad su izvor smijeha, nekada preokretanja očima. Jeste li ih dosad sreli ili vidjeli?

 1. Onaj tip na bini.

 Onaj lik na bini realno ima još barem 4 tjedna priprema za odraditi. Kroz zaostale masne naslage i sloj vode dovoljan da mu pozavide sve ostale kategorije, spreman je pokazati najblaže konture mišića na čitavom natjecanju. Kad se napne kao da pokušava evoluirati u novog pokemona, uvidjet ćemo da kvadriceps zaista ima neke glave, a jedine žile koje prosto oko može vidjeti bit će one na bicepsima + izuzetak itekako prominentne žile na čelu koja će biti najbolje vidljiv detalj na jednom takvom tipu. Onaj tip na bini obično pozira na Final Countdown, Heart of Courage (kojeg zadnjih godina morate bar jednom po natjecanju čuti, iako ga ne koriste samo loši natjecatelji naravno), ili neku pjesmu kojoj na bini nije mjesto (eh, kad se sjetim....suza krene?!) No tu ne staje sva njegova veličanstvenost. Osim što ima glazbenu podlogu neviđeno avangardnog ili pak potpuno ustaljenog karaktera, onaj tip na bini pripremio je (aha, pripremio) vrhunsku točku pozinga za sve ljubitelje umjetnosti u pokretu. Odrađuje dupli biceps i ostatak vremena je uglavnom između poza, pazeći da nijednu ne ponovi više od četiri puta, da ne bi "ne da Bog" bio repetitivan. Onaj tip na bini je nažalost sprdnja. Publika ne razumije što je tom čovjeku u glavi, a i on se očito okružio s ljudima koji su mu lažno tepali i hrabrili ga za nešto za što još očigledno nije spreman. Ili eto, ima samopouzdanja kao Dorian Yates, a formu kao Yatesov krojač. Nemojte biti kao taj tip jer ćete ostatak karijere provesti skrivajući slike s tog natjecanja, praveći se da je to zapravo Vaš zli brat blizanac Đuro koji Vam je jedne tmurne, olujne noći, oteo gaće i odjurio na binu. Jebi se Đuro, lopove!
 
2. Onaj lik iza bine
 
Je čovjek kojemu treba izvuči uši! On recimo uopće ne mora biti loš natjecatelj, ali je tipičan "a to ćemo lako" pojedinac. Što je najgore, može to biti i spreman čovjek, no gdje zapinje? Eto, on možda nema svoju boju, svoje gaće, svoju opremu za zagrijavanje, svoju vodu, nema pojma gdje je vaga, gdje bina, gdje natjecanje, nema pojma gdje je. Pa žica okolo. Žica boju kao da ju netko nije platio svojim novcima, a njemu očito pripada po nekom starom nasljednom pravu iz doba prije Krista. Naravno ako žica boju, znači da ga netko treba i namazat jer ne može sam, a za logistiku oko takvih potreba odlučio je ne brinuti. Vidi Vas da se zagrijavate s utezima i dolazi  gotovo prekidajući seriju s pitanjem - mogu ja malo? Nemam ništa sa sobom. Zamislite sudbe klete, vjerojatno se slučajno spremao mjesecima za natjecanje i onda doživio tešku amneziju, nakon koje su ga ovdje doveli ni krivog ni dužnog, pa ne zna što se zbiva i da je trebao planirati nositi svoje stvari. To je lik koji iza bine tumara kao izgubljen psić jer mu se nije dalo brinuti za sitnice i stvari koje nisu treninzi i klopa. Naravno da je to ono najbitnije, ali kad dođe dan natjecanja, taj će lik biti napola obojan, na trećinu upupman i sa četvrt noge u grobu. Pa će od svih silnih priprema na kraju izvuči samo koju kap tuđe boje. Reklo bi se kod nas - ne valja ti poso šefe!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO