Košarica Narudžba

Road to Bodybuilding vol.1

10.02.2016
Kristijan Matković
7 dana dijete je iza mene, 9 treninga, 42 obroka. Ovaj blog sam odlučio pisati kako bih što zornije prikazao kroz što sve bodybuilding natjecatelj prolazi u pripremama za jedno natjecanje.

 Bodybuilding nije nogomet, rukomet, košarka, gdje se za sezonu pripremate 2 tjedna. Bodybuidling je jedan od najzahtjevnijih, ako ne i najzahtjevniji sport koji postoji. Neki ga ne priznaju kao sport, ali on to je. Ovaj sport, suprotno mišljenju većine nije sport za ljude niske razine inteligencije koji su sposobni samo gurati utege. Ovaj sport iz natjecatelja izvlači sve! Ovaj sport oduzet će Vam vrijeme, prijatelje, novac! IOduzet će Vam više nego možete zamisliti, a dat će Vam - sve!

Road to Bodybuilding je moja verzija onoga što moji uzori i puno bolji sportaši od mene rade pod nazivima Road to Olympia ili Road to Arnold Classic. Nekima se teško poistovjetiti sa gigantskim bodybuilderima koji izgledaju nezamislivo. Zato Vam nudim put jednog klinca prema svom ultimativnom cilju - Bodybuildingu.

No bacimo se na ono bitno. Na svom pageu objavio sam doslovno prehranu koju koristim u prva dva tjedna dijete, objavio sam treninge koje radim. Ukoliko netko nije vidio, a zanima ga, vrlo lako će pronaći sve u prijašnjim postovima na pageu.

Prvi dan je bio, što se tiče treninga, definitivno nateži. Naravno u pitanju su bile noge. Izdržati ovaj trening nije pitanje tjelesnog umora, to je pitanje samo uma. Svi daljnji teninzi su bili teški no ništa što se ne može izdržati  iako, kada sam ih objavljivao, bilo je komentara: "Ovo niti Terminator nebi izdrzao" :) Da ne opisujem svaki dan treninga pojedinačno  opisat ću svoja zapažanja. Prije svega na ovoj količini hrane ne mogu pričati o nekakvom nedostatku snage ili slično.Stvar koju sam primjetio je ta da su mi pumpovi u nekim treninzima (ruke) bili snažni do te razine da su onemogućavali normalno izvođenje treninga. Također ovo je prvi put u životu da treniram 2x dnevno i moram priznati da na kraju dana imam osjećaj kao da me pregazio vlak.

Ovaj put odlučio sam u dijetu krenuti suprotno onome što sam radio prvi puta. Umjesto agresivnog smanjivanja hrane, odlučio sam povečati trening i potrošnju. Što se tiče rezultata primjetio sam očekivano, poboljšanje cjelokupnog fizičkog dojma te malo bolju formu.

Za kraj želim samo napsiati jednu stvar koja mi se ne miče iz misli od jučer popodne. Završio sam trening te išao doma. Na cesti, tri su se klinca igrala loptom te uzvikivali "ja sam Modrić, "ja sam Ibrahimović"! Tada sam se sjetio kako sam i ja u njihovoj dobi zamišljao da budem netko drugi, a danas radim na tome da jednog dana netko zamišlja da bude poput mene. Do čitanja i idućeg tjedna.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO