Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
BESPLATNA DOSTAVA do 1.7. za SVE narudžbe koje idu na BOX NOW paketomat!

ŠTO JESTI NAKON TRENINGA? IVAN PRPIĆ

Prehrana | 25. Ožujak 2021. 5 minuta

Ako su vam svi savjeti što jesti nakon treninga za povećanje mišićne mase zvučali prekomplicirano poslušajte Ivana Prpića. Najjednostavniji savjeti uz najbolju primjenjivost!

Naš Ivan Prpić vratio se snimanjima i odmah obrađuje ovu važnu temu kroz par savjeta i primjera iz vlastita života!

1.) Unesite brzoapsorbirajuće proteine - ovaj je korak od presudne važnosti po našem Ivanu jer je tijelo nakon treninga umorno i potrošeno što znači da će mu trebati gradivnog materijala kako bi se krenulo i nastavilo adekvatno oporavljati. Njegov česti izbor formulirao je Energybody, a proizvod je u najvišoj klasi na tržištu Europe. 

2.) Brzi ugljikohidrati - osim što pomažu pri korištenju prije spomenutih proteina, ugljikohidrati su važan korak pri punjenju potrošenih energetskih zaliha i rezervi glikogena u tijelu. Njihova je, također korisna, nuspojava i slatkast okus kojim dodatno mogu popraviti teksturu i ugodnost napitka iza treninga.

3.) Izbjegavajmo masti - Ivan napominje kako nam masti u ovom obroku neće biti nužne jer postoji rizik od usporavanja probave prethodnih nutrijenata što nikako ne želimo. Iako su nam masti prijatelj i nikako ne nasjedamo na davne priče o njihovoj lošoj ulozi u prehrani - ovdje nam jednostavno nisu nužne.

4.) Vlakna i masti  - Prpić ove nutrijente raspoređuje kroz dan dajući prvo mjesto ugljikohidratima i proteinima, pa onda zatim vlaknima i mastima. Povrće i maslinovo ulje njegov su omiljen odabir i preporuka kada govorimo o unosu kvalitetnih izvora masti i vlakana.

5.) Kruti obrok - nije nam važan samo dobar shake već i kvalitetno posložen čvrsti obrok kojeg možemo pojesti otprilike 90 minuta nakon post workout napitka. Može se ovdje raditi o čitavom nizu proteinskih i ugljikohidratnih izvora koji našem tijelu itekako trebaju.

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni