Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

ŠTO JESTI PRIJE TRENINGA? IVAN PRPIĆ

Prehrana | 22. Travanj 2021. 5 minuta

Novi video s našim Ivanom Prpićem prolazi temu prehrane prije samog treninga. Post-workout obroci dobro su poznati, ali, što jesti prije?

Važnost prehrane prije treninga često je zanemarena u korist obroka koje konzumiramo nakon vježbanja. Ipak, ono što jedemo prije treninga pomaže nam upogoniti tijelo i prehraniti ga u svim akcijama koje će poduzimati. Baš zato, Ivan je istaknuo par važnih napomena.

1. Imate li mnogo vremena prije treninga nije loše birati kruti obrok u razmako od devedeset minuta do odlaska na trening. Radi se o konkretnom jelu u kojem koristimo meso kao odličan izvor proteina te primjerice rižu kao kvalitetan izvor ugljikohidrata. 

2. Ako smo u žurbi ili nam je iz bilo kojeg razloga ostalo još samo kratko vremena do odlaska na trening solucija je brzi, ali nutrijentima bogat obrok. U tom scenariju Ivan često bira koristiti whey protein kombinirajući ga sa zobenima i šumskim voćem kako bi u kratko vremena uspio napraviti kompletan obrok.

3. Što se samog broja vezanog uz nutrijente tiče, Ivan ukazuje kako će za prosječnog korisnika 30-40 grama proteina biti sasvim dovoljno u obroku prije treninga,  a glede ugljikohidrata neće trebati više od cca 60ak. Radi se o važnim brojkama od kojih prva pomaže izgradnju, a druga osigurava pogonsko gorivo tijelu.

4. Mast je kroz povijest često bila nezasluženi krivac za svaki kilogram viška pa se mnogi boje unositi bilo kakve masti upravo iz straha od debljine. Iako ne treba pretjerivati s istima, unositi cca 10-15 grama masti u obroku prije treninga sasvim je u redu.

Za sve ostalo što Ivan govori svakako pogledajte naš novi video gdje prolazi temu prehrane prije treninga:

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni